Miről szól a Világörökség blog?
2014. június 04. írta: tboros

Miről szól a Világörökség blog?

161 és 1007. Amikor ezeket a sorokat írjuk, akkor ez a két szám mutatja, hogy az UNESCO a világ hány államában hány kulturális emléket és természeti helyet tart számon mint védelemre méltó örökséget. Mire befejezzük ezt az első bejegyzést, talán már tovább is növekszik ez a lista, sok utazó "bánatára" ugyanis olyan gyorsasággal vesznek fel újabb és újabb helyeket a listára, hogy lényegében lehetetlen feladat egy élet alatt bejárni az összes helyszínt. A világörökség- és listamániások azonban pont ezt próbálják mégis megvalósítani. 

unesco-logo.jpg

Ez a blog a Föld legszebb világörökségeit járja végig, és kedvcsináló azok számára, akik legszívesebben folyton utaznának és az "utazás" szó alatt nem egy szállodalánc úszómedencéjében eltöltött hetet értenek. 

Ez a blog viszonylag egyszerűen befogadható. Egy bejegyzés = egy világörökség. Minden poszt végén egy tizes skálán osztályozzuk a világörökséget a szerint, hogy mennyire egyedülálló élményt nyújt, mennyire érdemes csak amiatt a látványosság miatt több száz, ezer, tízezer kilométert utazni. Az osztályozás teljesen szubjektív lesz, előre szólunk. 

A következő hónapokban, években több száz világörökségi helyszínt mutatunk be a Világörökség blogban Timbuktutól Luang Prabangig és Pannonhalmától a brüsszeli főtérig.

És ha már az elsőknél tartunk: tudtátok, hogy az első magyar világörökség megnevezésére kilenc évet kellett várni, de akkor egyből Budapest és Hollókő is az UNESCO listára került?

Jó listázást és utazást mindenkinek! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagorokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr236270894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NipponDream 2015.03.21. 22:54:53

Vendégkönyvre nem leltem, így gondoltam itt kommentelek.
Nagyon tetszik ez a blog több okból is. Egyrészt mindig is érdekelt a téma, másrészt értéket képvisel - legalábbis számomra mindenképp - és mutat be másoknak. Ahogy írjátok, annyi helyszín van, hogy bejárni szinte lehetetlen. Részemről a kitűzött cél a japán UNESCO helyszínek mindegyikét felkeresni (eddig egész jól állok talán :) ), a magyar helyszíneket is és emellett számos országba eljutni még utazás céljából.
Remélem, sok-sok cikk jön a jövőben - a japánt pedig alig várom! :)

tboros 2015.03.22. 10:13:32

@NikiSz: Köszönjük szépen a dicsértetet, örülünk, hogy tetszik a blog! Japánba egy hét múlva indulunk, így pár héten belül jönnek az ottani világörökségek.
süti beállítások módosítása